OG3NE

OG3NE ‘A magical Christmas streaming concerts’ was een reeks van drie live gestreamde kerstconcerten van meidengroep OG3NE vanuit de Efteling, op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 december 2020.

Door de landelijke beperkingen in het kader van de coronapandemie was het plan voor kerstconcerten van de drie zusjes Vol (samen OG3NE, spreek uit 'o dzjien') in het Maastrichtse M-Theater in het water gevallen. In overleg met het park kwamen ze tot de Efteling als locatie voor een live gestreamde versie hiervan.

De regiewagen

Op de drie uitvoeringsdagen zou het concert in de avond plaatsvinden wanneer het publiek reeds uit de Efteling weg zou zijn. Bij het concert zelf zou verder geen publiek aanwezig zijn. Door de 'derde lockdown' was de Efteling echter vanaf 15 december toch al weer dicht, ook overdag. De concerten konden gewoon doorgaan. Elk concert duurde 70 minuten, waarin OG3NE "de grootste kersthits uit heden en verleden, plus hun eigen kerstpareltjes" zouden uitvoeren.

Kaartjes waren vanaf 8 december te koop voor € 12,50 per streaminglink per concert (waar je dus met meerderen naar kon kijken als je samen rond een beeldscherm zat) en je kon een passe partout kopen voor alle drie de kerstconcerten voor € 27,50. Er werden in totaal ruim 30.000 kaartjes verkocht. Tot 1 januari 2021 kon het concert ook nog on-demand teruggekeken worden.

De productie werd technisch uitgevoerd door multimedialeverancier Unlimited Vision & Sound, die met acht camera's en een regiewagen de show in beeld brachten en live streamden.

Hoewel werd aangekondigd dat elk concert vanaf een andere locatie in het park zou plaatsvinden, werden dat er uiteindelijk twee: het Anton Pieckplein (concert 1) en de Warme Winter Weide (concert 2 en 3) op de Picknickweide.

Kendrik en Jelka en OG3NE

De Eftelingse omkadering werd niet alleen gevormd door de gevels en molens van het Anton Pieckplein en de vele 'besneeuwde' kerstbomen en Pagode op de achtergrond van de Winter Weide, maar ook door een inleidend optreden van Vuurprins Kendrik en Sneeuwprinses Jelka, en tijdens de show het van tijd tot tijd opduiken en meedansen van Pardoes en Pardijn, diverse Sprookjesfiguren als Roodkapje en haar grootmoeder, en Zandkabouters. Ook de kerstman was van de partij als personage.

Eerdere Efteling-optredens

Optreden op de Speelweide in 2011

Onder hun toenmalige artiestennaam "Lisa, Amy & Shelley" - hun repertoire richt zich dan nog op kinderen - trad het trio al op 24 juli 2009 op in de Efteling tijdens een Zomerse Vrijdag, een serie van extra optredens tijdens de Zeven Mijls Zomer dat jaar. Tijdens de Zeven Mijls Zomer van 2011 stonden ze in het middagprogramma van zaterdag 6 augustus.

LA&S tijdens een ontmoet & begroet van Efteling Radio, 2012

Vanaf 18 december 2011 presenteren ze elke andere week (afwisselend met Ralf Mackenbach) op zondagmiddag een programma op Efteling Radio. Van hen zijn ook twee nummers opgenomen op de cd Efteling Radio presenteert: Grootste Kids Hits & Mooiste Sprookjes: Op de Radio en Boemerdeboem. Als OG3NE traden ze op tijdens een Efteling-personeelsfeest op 15 maart 2018.