Cover van 'feest'

feest is een jubileummagazine uitgegeven door MPG ter ere van het 65-jarig bestaan van de Efteling.

Het magazine is een glossy van honderd pagina's die vooral vrouwen met kinderen moet aanspreken. Inhoudelijk heeft het bar weinig met de Efteling te maken. Volgens de makers is het "een koninklijk en sprookjesachtig feest, waar fantasie en werkelijkheid voortdurend door elkaar heen lopen".

Op de cover staat actrice Pip Pellens, verkleed als Roodkapje, die in het blad geïnterviewd wordt. Na een voorwoord van O.J. Punctuel vind je er inwisselbare artikelen over Tinder en valse vrouwen, modereportates, een interview met Marijke Helwegen en een sprookje van Susan Smit over feeën. Hier en daar is er gebruik gemaakt van -veelal bestaand- beeldmateriaal van de Efteling. Een zeldzaam echt Efteling-gerelateerd artikel staat achterin, waarin wat door bezoekers ingezonden historische foto's worden getoond, met hun herinnering aan die foto erbij. Er staan enkele advertenties in, waaronder felicitaties van Efteling-partners Coca-Cola en Airmiles en reclame voor Sprookjessprokkelaar de musical.

Roodkapje en Helwegen bij de presentatie

Het blad verscheen één dag voor het jubileum, op 30 mei 2017 en was vanaf dat moment voor € 4,95 verkrijgbaar bij tijdschriftverkooppunten door heel Nederland, zoals Bruna, Primera en Albert Heijn. Op 31 mei werd het gepresenteerd voor het Efteling Museum, door Roodkapje en mediapersoonlijkheid Marijke Helwegen. Aansluitend volgde de opening van de nieuwe tentoonstelling, en aanwezige bezoekers kregen een gratis exemplaar uitgereikt bij het betreden van het museum. Vanaf dat moment werd het ook verkocht bij winkels in de Efteling.

Het blad met een oplage van 105.000 stuks werd uitgegeven door bladenproducent MPG Amstelveen; verantwoordelijk uitgever is Dolly van den Akker en de hoofdredactie was in handen van Mandy van Koningsbrugge. Vanuit de Efteling waren ontwerper Robert-Jaap en projectleider Marie-Claire Jansen betrokken bij de publicatie.