Stormsequentie
Lichtbundels schijnen op waterbubbels
Lichtbundels schijnen op waterbubbels
Figuren geen
Muziek 'The Harbour' II
Vorige Schatkamer
Volgende Kantelkamer
Fata Morgana

De Stormsequentie is de twaalfde scène in Fata Morgana. Het is een donkere ruimte waar een storm voel- en hoorbaar om de bezoekers heenraast.

Omschrijving

De poort naar de Kantelkamer

De scène volgt na de derde Kalief, die te zien is als Pepper's Ghost. Na een schuifdeur in de vorm van een stenen muur die op de voegen door het midden splijt kom je in de scène die vrijwel geheel donker is. Een combinatie van geluiden van het suizen van wind en een grote ventilator zorgt ervoor dat je je midden in een flinke storm waant, en er klinkt een fragment van het Ha­ven-the­ma van Ruud Bos. Er zijn geen figuren te zien. Een viertal oranje spots zorgen voor vier heldere punten in het water waar je een pompsysteem bellen ziet blazen: het water kookt! Ook is een nood­uit­gang in de zij­muur zichtbaar.

Je vaart op een stenen poort af met daarin een zwarte deur, die leidt naar de Kantelkamer.

Aanpassingen

Ventilator aan het plafond, alleen zichtbaar met werkverlichting aan
Een van de weinig zichtbare zaken in de stormsequentie zijn roosters met bubbels

Vanaf de opening is hier al storm te voelen, die destijds nog met kleine ventilatoren aangejaagd werd.[1] Bij aanvang van het seizoen 1998 kreeg de Stormsequentie een nieuwe, grotere ventilator.[2] Dit is niet toevallig hetzelfde type dat in die andere 1001-nacht-attractie, Vogel Rok, wordt gebruikt bij de lifthill. Men bestelde namelijk naast de vier voor de dat jaar te openen Vogel Rok een vijfde exemplaar mee voor plaatsing in de Stormsequentie.

  1. Correspondentie met Mari van Heumen, 2024
  2. Wondere Wereld Web: Nieuwsoverzicht april 1998