Schatkamer
De Schatkamer in 1986
De Schatkamer in 1986
Figuren 2
Muziek 'The Harbour' II
Vorige Troonzaal
Volgende Stormsequentie
Fata Morgana

De Schatkamer is een scène in Fata Morgana. Het is de elfde sectie van de attractie.

De scène volgt na de Troonzaal, nadat een rood fluwelen gordijn is weggetrokken. Zodra je de ruimte binnenvaart hoor je een laag gebrul, dat afkomstig is van de Djinn die een groot deel van de scène in beslag neemt.

Djinn is een reusachtig Oosters figuur gekleed in een gewaad, en de bewaker van de schatkamer. Hij kijkt woest naar beneden en zijn hoofd schudt zodra het gordijn opent. In zijn handen heeft hij de pilaren die het dak en de vele plafonddoeken omhoog houden, die hij hevig heen en weer schudt. Langzaam vaar je onder hem door en passeer je grote schatten, opgestapelde (overjarige) Eftelingdukaten, kisten vol goudwerk en een klein borstbeeld van de Djinn zelf.

Nadat je tussen de benen van Djinn bent doorgevaren kom je in een gang die leidt naar de derde kalief, die als pepper's ghost in een nis rechtdoor verschijnt en plotseling weer verdwijnt, maar niet voordat hij de schijnbaar massieve muur ter jouwer rechterzijde heeft doen splijten. Het bootje slaat rechtsaf, waar je de Stormsequentie binnenvaart.

De scène telt 1 bewegende reuzenanimatronic:

  • Djinn

De scène telt 1 bewegende menselijke animatronic:

  • De derde kalief