Jelle Amersfoort
Jelle in zijn Efteling-outfit
Jelle in zijn Efteling-outfit
Geboren Warnsveld, 11 januari 1980
Beroep zanger, entertainer en presentator
Nationaliteit Nederlands
Bekend als zanger tijdens zomeravonden, voice-over van tv-serie Jokie, tv-presentator Op een dag...
Personen

Jelle Amersfoort (Warnsveld, 11 januari 1980) is een zanger, entertainer en presentator. Voor de Efteling houdt hij zich bezig met zaken rondom Carnaval Festival en hij presenteert het tv-programma Op een dag... van Omroep Brabant dat in het park wordt opgenomen.

Carrière

Amersfoort studeerde aan de Koningstheaterakademie in Den Bosch. Als zanger stond hij tussen 2008 en 2010 drie keer in de Single Top 100 met de nummers "Goedemorgen", "Als ze lacht" en "Prinses van Paradiso". Hij begon met presenteren voor "WNF Bamboeclub" op Jetix, en daarna heeft hij ook voor Omroep Brabant een aantal programma's gepresenteerd. Hij tourt langs theaters met een Kinderpopconcert, en als onderdeel van het ensemble Andermans veren live waarin hij werk van beroemde cabaretiers vertolkt.

Daarnaast is hij actief als stemacteur. Zo is hij Bob de Bouwer, Ty in Dinotrux en Benjamin Clawhauser in de Disney-film Zootropolis.

Werk voor de Efteling

In 2012 sprak Jelle Amersfoort de voice-over in van de tv-serie Jokie. Hij zingt ook regelmatig Jokie-liedjes.

Sinds jaar daarop, 2013, staat hij met zijn band elk jaar op het programma van het Negen Pleinen Festijn, op het Carnaval Festivalplein. Hij treedt dan op met de Rode Neuzen Reis onder de titel 'Meezingfestijn met Jelle' (behalve in 2017, toen stond hij er alleen met zijn band). Ook trad hij enkele malen op tijdens Oud & Nieuw.

Daarnaast is hij in Efteling te vinden bij opnames voor het programma op Omroep Brabant dat hij sinds 2013 presenteert: Op een dag..., waarin hij op Hello Goodbye-achtige wijze spontaan gesprekjes aanknoopt met parkbezoekers.