Beelden van Oud & Nieuw 2012 - 2013

In de Efteling wordt sinds 2011 jaarlijks oud en nieuw gevierd onder de noemer sprookjesachtig Oud & Nieuw. De jaren daarvoor sloot het park op oudjaarsdag om 18.00 uur 's avonds de deuren. Op 31 december 2011 waren bezoekers voor het eerst tot 01.00 uur 's nachts welkom, met speciaal oud en nieuw-entertainment, champagne en het aftellen tot 00.00 uur. Met een vuurwerkshow die een paar minuten na middernacht begon (er was een technische storing) werd het diamanten jubileumjaar ingeluid.

Vanaf 2012 moeten er voor het evenement aparte tickets worden gekocht. Het park is dan tot 18.00 uur 's avonds open voor reguliere bezoekers. Vanaf 19.00 uur zijn gasten voor het oud en nieuw-feest welkom. 's Avonds laat zijn er optredens op een podium op de Brink, voornamelijk van artiesten die ook al kwamen opdraven tijdens het Zeven Pleinen Festijn in de zomer. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door DJ Fee.

Het vuurwerk om middernacht wordt afgeschoten vanaf Langlaufbaan 't Hijgend Hert, die daarom op 31 december gesloten blijft. Daarnaast dwarrelt er vuurwerk naar beneden vanaf de Pagode.

Het evenement is tot nu toe steeds helemaal uitverkocht. Daardoor ontstaan er 's avonds en 's nachts vaak files in de omgeving.