Beelden van Oud & Nieuw 2012 - 2013

In de Efteling wordt sinds 2011 jaarlijks oud en nieuw gevierd onder de noemer sprookjesachtig Oud & Nieuw. De jaren daarvoor sloot het park op oudjaarsdag om 18.00 uur 's avonds de deuren. Op 31 december 2011 waren bezoekers voor het eerst tot 01.00 uur 's nachts welkom, met speciaal oud en nieuw-entertainment, champagne en het aftellen tot 00.00 uur. Met een vuurwerkshow die een paar minuten na middernacht begon (er was een technische storing) werd het diamanten jubileumjaar ingeluid.

Alhoewel het een succes was, was het dat eerste jaar wel te druk in de horeca en niet iedereen kon het vuurwerk goed zien. Daarom worden er vanaf 2012 aparte tickets voor het evenement verkocht, waarvan er een maximum aantal beschikbaar is. Het park is dan tot 18.00 uur 's avonds open voor reguliere bezoekers. Vanaf 19.00 uur zijn gasten voor het oud en nieuw-feest welkom. 's Avonds laat waren er tot en met jaarwisseling 2015/2016 optredens op een podium op de Brink, voornamelijk van artiesten die ook al kwamen opdraven tijdens het Zeven Pleinen Festijn in de zomer. Het geheel werd aan elkaar gepraat door DJ Fee.

Het vuurwerk om middernacht werd afgeschoten vanaf Langlaufbaan 't Hijgend Hert / het Kinderspoor, dat daarom op 31 december gesloten blijft. Daarnaast dwarrelt er vuurwerk naar beneden vanaf de Pagode.

Het evenement is tot nu toe steeds helemaal uitverkocht. Daardoor ontstaan er 's avonds en 's nachts vaak files in de omgeving.

Edities 2020 en 2021 gingen niet door vanwege de beperkingen die golden door de COVID-19-pandemie.