Titelscherm Op een dag...

Op een dag... is een televisieprogramma van Omroep Brabant waarin Jelle Amersfoort Efteling-bezoekers ontmoet met een bijzonder verhaal.

Het programma van ongeveer 10 minuten lang vertoont sterke gelijkenissen met Hello Goodbye van Joris Linssen, dat op de landelijke tv wordt uitgezonden: de presentator loopt rond en knoopt een gesprekje aan met willekeurige mensen. Met daarbij de aantekening dat de verhalen van mensen die op Schiphol terugkomen van een internationale reis een wat grotere kans hebben om opmerkelijk te zijn dan van mensen die gezellig een dagje naar een pretpark gaan.

Aflevering 1 van serie 2013

Het idee voor het programma werd in 2009 bedacht door Olaf Vugts. Het kan gezien worden als een opvolger voor Er was eens... uit 2008, een op hoofdlijnen vergelijkbaar concept met als belangrijk verschil dat deelnemers zich daarvoor van te voren aanmeldden met een verhaal, terwijl in Op een dag... de ontmoetingen min of meer spontaan zijn.

De eerste twee seizoenen werden gepresenteerd door Anoek Hagenaars en Tom van den Oetelaar en werden geproduceerd door TV8. De eerste uitzending vond plaats op 13 september 2009, in oktober 2010 volgde een tweede seizoen van twaalf afleveringen.

In 2013 werd een derde seizoen gemaakt, dat vanaf nu gepresenteerd wordt door Jelle Amersfoort, en geproduceerd wordt door Marres Producties in samenwerking met Efteling Media. In 2017 kwam er een vierde seizoen met deze presentator. Nieuwe afleveringen worden wekelijks uitgezonden en op de betreffende dag elk uur herhaald.