Teaser van de serie

Jokie is een animatieserie met in de hoofdrol het gelijknamige personage. Jokie en Jet bezoeken in hun luchtballon de verschillende landen van de wereld. De serie, die zich net als de rest van het merk Jokie richt op kinderen in de pre-schoolleeftijd, was in eerste instantie onderdeel van het Telekids-blok op RTL8. In april 2015 verhuisde de serie naar kinderzender Nickelodeon.

Koop bij bol.com

Afleveringen duren vijf minuten. Ze beginnen met de leader waarvan de muziek losjes gebaseerd is op de melodie van de Carnaval Festival-muziek. De tekst en muziek komen van René Merkelbach, en het wordt gezongen door Esther Hart:

Kijk jij wel eens naar boven
Heel hoog in de lucht
Dan zie je Jokie vliegen
En woei zegt de wind
Met een harde zucht

Jokie en Jet gaan de wereld rond
Op zoek naar avontuur
In een luchtballon

Jokie en Jet gaan de wereld rond
Jokie en Jet hebben altijd dikke pret

Aflevering 'Pretpark'


De afleveringen worden geheel verteld door een voice-over van Jelle Amersfoort: de figuren zelf maken wel wat simpele geluidjes maar spreken niet. Jokie en Jet landen ergens met hun luchtballon en ontmoeten lokale bewoners. Deze zijn vormgegeven als hun Carnaval Festival-equivalent. Vervolgens beleven ze een reeks simpele aaneengeschakelde korte avonturen die gerelateerd zijn aan het gastland.

Voor vertrek maken ze nog een foto voor in hun fotoboek, onder de uitspraak "Reizen is een feestje! Tot de volgende keer!". De ballon vertrekt weer, de uittro is de originele CF-tune en de voice-over sluit af met: "Dag Jokie! Dag Jet!"

De bedoeling was om de serie tegelijk met de lancering van Jokie in Carnaval Festival op de buis te brengen. De Efteling had echter moeite om een omroep bereid te vinden tot uitzending over te gaan. Uiteindelijk werd RTL Telekids gevonden. De eerste uitzending had plaats op 16 mei 2012 om 8.50 uur op RTL 8.