Belichting kanovijver in zomer 2006 door Flashlight

Flashlight is een verhuurbedrijf voor voor licht en hijstechniek.

Al sinds 1980, bij het organiseren van Fiësta Tropicana, maakt de Efteling voor haar tijdelijke verlichting gebruik van het Utrechtse bedrijf Flashlight. Lex Lemmens ging naar het bedrijf toe met het plan voor deze eerste echte zomeravond, en eigenaar Gerard Jongerius van het bedrijf zegde toe dat het wel zou kunnen. Hij heeft uiteindelijk elke lamp, kabel en haspel in zijn magazijn moeten inzetten.

Sindsdien komt het bedrijf jaarlijks terug bij de Efteling. In de aanloop naar de Zeven Mijls Zomer en de Winter Efteling tref je voortdurend Flaslight-busjes aan in de buurt van de Efteling, evenals Flashlight-jongemannen op ladders en stellages in het park, druk in de weer met lampen, kabels en filters. Alhoewel er over de jaren stapsgewijs steeds meer permanente ver/uitlichtig is aangebracht, zijn er nog steeds plekken die speciaal voor het seizoen door Flashlight van verlichting worden voorzien.

Tijdens de Zomeravonden van 2010 droeg het personeel van Flashlight een poloshirt met daarop de tekst Flashlight, al meer dan 30 jaar in de Efteling.