Do als Assepoester
Boodschap 73x73.png

Niet te verwarren met Do, daar start en stop je mee


Dominique van Hulst (Eindhoven, 7 september 1981), beter bekend als Do, is een Nederlandse zangeres. In de Efteling speelde ze eind jaren negentig Antamea in de wachtrij van Droomvlucht, en in de winter van 2007/2008 de titelrol van de musical Assepoester.

Carrière

Toen ze op haar vijftiende geblesseerd raakte moest ze haar geplande tenniscarrière opgeven en besloot ze zich op het zingen te richten. Na wat voorzichtige succesjes vanaf 1996, brak ze in 2002 definitief internationaal door toen ze met DJ Sammy een tranceversie opnam van Heaven van Bryan Adams. Ook met een balladversie kwam ze hoog in de hitlijsten, evenals met een 'unplugged'-versie van hetzelfde nummer. In 2004 scoorde ze nog enkele hits in Nederland, waaronder de nummer-1-hit Voorbij in duet met Marco Borsato.

Efteling

Do speelde vanaf 1997, ze stond toen nog maar aan het prille begin van haar carrière, de rol van droomkoningin Antamea in de show Dromen met je Ogen Open die in de wachtrij van Droomvlucht werd opgevoerd.

Tien jaar later, waarin ze inmiddels nationaal en internationaal was doorgebroken, keerde ze terug naar de Efteling. In de winter van 2007/2008 speelde ze de rol van Assepoester in de gelijknamige musical.

Haar favoriete onderdeel van de Efteling is het Sprookjesbos:[1]

De attracties zijn natuurlijk heel tof en moeten er zijn om het park up-to-date te houden, maar ze kunnen niet tippen aan Roodkapje, Sneeuwwitje en Repelsteeltje.
Verwijzingen
  1. Wonder Winter 2014-2015, p. 32