Titelscherm

Van Assepoester tot Prinses was een televisieserie ter promotie van de musical Assepoester waarin meisjes van 6 t/m 12 jaar leerden hoe het is om een 'echte' prinses te zijn. De zeven afleveringen van een kwartier elk werden vanaf 17 oktober 2007 wekelijks uitgezonden door de TROS bij Z@PP op Nederland 3.

Uit ruim 3800 aanmeldingen zijn er tien per provincie geselecteerd om door te gaan naar de audities in de Efteling. De jury bestaande uit Do, roddeljournalist Peter van der Vorst, volkszanger Thomas Berge en Olaf Vugts nomineerde hieruit twaalf meisjes, één uit iedere provincie, voor deelname aan het tv-programma.

Enkele deelnemers

In het programma moesten de meisjes diverse beproevingen doorstaan en zeven 'prinsessenworkshops' volgen, zoals paardrijden, winkelen met Do en een metamorfose ondergaan van visagist Mari van de Ven. In tegenstelling tot vergelijkbare tv-programma's rondom andere musicals was er voor de winnaar uiteindelijk niet een rolletje in de voorstelling weggelegd, maar gaat ze er vandoor met de wat teleurstellende prijs 'aanwezig mogen zijn bij de VIP-première van de musical'.

Productie

De serie werd geproduceerd door Efteling Media en TV8 Mediaproducties. Het team bestond uit producer Jolande de Kruyf, uitvoerend producent Arthur Marres, regisseuse Mireille Kooistra en cameraman Gertjan Straalman.