De Kleine Zeemeermin

De Kleine Zeemeermin is een musicalproductie van Studio 100 die van 17 november 2004 tot 3 april 2005 in het Efteling Theater gespeeld werd. 85.000 bezoekers zagen de show.

Plot

De voorstelling gaat over de zeemeermin. Op klaarlichte dag wordt het schip van de prins overvallen door een hevige storm. Wanneer het zinkt en de prins dreigt te verdrinken, brengt de kleine zeemeermin hem op het droge. Bij die redding wordt ze hopeloos verliefd op hem. Ze zingt met haar heldere stem een betoverend lied en duikt nog vóór hij wakker wordt, terug in de zee. Uiteindelijk komt ze toch samen met de prins.

Cast

De cast bestond onder andere uit Kim-Lian van der Meij als Kleine Zeemeermin, Mariska van Kolck als boosaardige zeeheks, Joost de Jong als de stoere prins Barend, Lone van Roosendaal als dochter van de zeeheks, Raymond Kurvers als Guus Garnaal en Ton Peeters als haai/oester.

Promotie

Ter promotie van de musical stonden bij diverse waterpartijen in het park verbodsbordjes opgesteld: verboden te vissen naar zeemeerminnen. Ook werd een groot kunststoffen beeld van een zeemeermin geplaatst midden op het Theaterplein omringd met bloemen. Het heeft ook na afloop van de musical daar nog twee jaar gestaan, tot het op last van André Rieu verwijderd werd om ruimte te maken voor zijn concert. Het beeld werd verplaatst naar de parkeerplaats, waar het in november 2011 pas werd opgeruimd.

Cd en dvd

Een registratie van de shows van 29 en 30 januari werd gebruikt om een dvd samen te stellen die werd uitgegeven door Studio 100, zowel los verkrijgbaar als in combinatie met een cd met de liedjes uit de voorstelling.