Studio100.gif

Studio 100 is een Vlaams bedrijf dat populaire tv-programma's maakt en een tiental pretparken en verschillende muziekgroepen beheert. Het bedrijf is opgericht in 1996 door de makers van het succesvolle Samson & Gert: Danny Verbiest, Gert Verhulst en Hans Bourlon.

Naast Samson & Gert (inmiddels: Samson & Marie) heeft de studio ook andere bekende kinderseries in zijn stal, zoals Mega Mindy, Het Huis Anubis en Kabouter Plop. Inmiddels baat Studio 100 ook een serie kleinschaliger pretparken uit onder de naam Plopsa (Plop - Samson).

Efteling-connectie

Efteling-shows

Van 1994 tot 1997 trad het Vlaamse televisiekoppel op in de Efteling met hun show 'Samson & Gert in de Efteling'. Elk zomerseizoen stonden ze in het park met een nieuwe show. Het was in diezelfde periode dat ze besloten hun eigen productiehuis Studio 100 op te richten.

Kabouter Plop

Hun inmiddels bekende kabouter 'Plop' zag in 1997 het levenslicht en zou zijn bestaansrecht aan hun Efteling-periode te danken hebben. Volgens Henny Knoet organiseerde Reinoud van Assendelft de Coningh sessies om een parkmascotte te vinden met een sneltekenaar erbij, waar ook kabouters de revue passeerden. Verhulst en Verbiest zouden daar het idee van Kabouter Plop hebben opgedaan. Verhulst vond dat de Efteling niet genoeg met haar kabouters deed.[1]

In ieder geval was het in de Efteling dat Verhulst en Bourlon aan Walter De Donder (Meneer de Burgemeester uit S&G) gevraagd hebben of hij de rol van deze nieuwe kabouter op zich wilde nemen.[2]

Musicals

Tussen 2003 en 2005 werd wederom met de Efteling samengewerkt: de door Studio 100 geproduceerde musicals Doornroosje (2003) en De Kleine Zeemeermin (2004) speelden ook in het Efteling Theater, en in 2005 produceerde Studio 100 de Efteling Sprookjesshow met Hans Christian Andersen.

  1. Eftelist: Uit de gesprekken met Eftelist - Henny Knoet (2013)
  2. Radio 538: Frank en Vrijdagshow (5 augustus 2016)