Logo DESK

Handbalvereniging Door Eendracht Sterk Kaatsheuvel (DESK) is een handbalvereniging uit Kaatsheuvel, die in de jaren vijftig en zestig in de Efteling gespeeld heeft.

De vereniging werd opgericht in 1954 uit een noodlijdende korfbalvereniging. De resterende dames besluiten over te stappen op handbal, en vinden onderdak bij de voetbalvereniging DESK, die op dat moment gevestigd is op het Eftelingterrein. Men neemt ook de naam van die vereniging aan. In het eerste bestuur zit onder andere Annie Klis. De handballers spelen in de eerste jaren op de bestaande voetbalvelden.[1] In 1956 waren er ook een eigen handbalveld en een korfbalveld op de plek waar nu Droomvlucht staat.[2]

In 1957 verbrak men de banden met de voetbalverenging en moest men op zoek naar nieuwe speellocaties. Getraind werd er onder andere achter Café de Efteling. Een commissie waar ook Henk Knuivers deel van uitmaakt gaat op zoek naar een nieuwe plek. Per 1 maart 1959 vindt men die: de club krijgt weer onderdak in de Efteling. Op de Speelweide zijn voor DESK eigen competitievelden en bijbehorende kleedkamers aangelegd in een samenwerking tussen gemeente en de Efteling. Men zal daar ook in de jaren zestig nog spelen,[3] het handbalveld is dan gelegen achter het Herautenplein waar nu Assepoester staat. Het moet wijken voor de eerste stroomtreinremise.

In de jaren zeventig verhuist de handbalvereniging, net als de hockey- en voetbalclub naar sportpark Eikendijk en worden de banden met de Efteling definitief doorgesneden.

  1. HV DESK: Geschiedenis HV Desk
  2. Plattegrond behorende bij aanvraag bouwvergunning kleedruimtes (5 oktober 1956)
  3. Echo van het Zuiden: R.K. Handbalver. "DESK" opent eigen terrein. (6 maart 1959)