Het magazijn ligt op het Dienstencentrum

Het Centraal Magazijn Goederenontvangst is het centrale magazijn van de Efteling, gevestigd op het Dienstencentrum in een gebouw opgetrokken uit zandkleurige sandwichpanelen. Het wordt ook wel 't Pakhuys genoemd.

Leveringen aan de Efteling worden hier centraal aangenomen, geadministreerd en opgeslagen totdat ze benodigd zijn op de diverse locaties in het park of voor de technische afdelingen in het Gildehuis. Chauffeurs met vracht of post dienen zich hier te melden. Het pand is voorzien van een wachtruimte (met koffie-apparaat) voor chauffeurs, een kantoor voor de magazijn(administratie)medewerkers en een bemand uitgifteloket dat grenst aan de grote opslaghal. Ook zijn er een grote koel- en vriescel in het gebouw.

Het zandkleurige dak is niet te missen vanaf het Anton Pieckplein.

Het centraal magazijn gaat terug op het eerste kantoorgebouw van de Efteling, het secretariaat uit 1956. Hierin zijn vanaf de start een centraal magazijn en emballageruimte gevestigd. In 1991 werd het huidige gebouw neergezet, op een plek die bij het Dienstencentrum getrokken kon worden omdat bij herinrichting van de Speeltuin, het Kinderbad verkleind was. De architect was Frits Dansen.

In 2001 werd aan rechterzijde nog een even zo groot stuk aangebouwd in dezelfde stijl, waar de Groendienst een plek kreeg; dit deel staat bekend als het Tuinhuys.