Ber Vugts, 2008

Ber Vugts (overleden 24 november 2023) was controller/boekhouder bij de Efteling vanaf 1 november 1971. In 1990 werd hij gepromoveerd tot hoofd van de Economisch Administratieve Dienst, waardoor hij ook onderdeel uitmaakte van het Stafberaad van de Efteling. Per 1 maart 1991 werd hij opgevolgd door Pier Holtrop.

Hij figureert in de memoires van Marc Taminiau. Zo heeft hij samen met Taminiau en Cees Kikstra zich intensief bezig gehouden met de plannen voor verblijfsrecreatie, het nieuwe Kraanven, in 1984. Over de vergadering rond Carnaval Festival, waarin Joop Geesink belooft dat de attractie zonder kostenoverschrijdingen geleverd wordt, schrijft Taminiau: "de kraaloogjes van Vugts straalden helemaal en zijn kale kop glom van dit prachtige idee". Hij was ook betrokken bij de plannen voor Cosmo Science Center.

Ber Vugts, 1989

Ber was de vader van Olaf, en heeft dus ook in die zin een significante bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het park.

Na zijn pensioen bij de Efteling bleef Vugts nog actief bezig. Hij werd teruggevraagd om het Efteling Hotel te helpen de financiën op orde te brengen. Buiten de Efteling heeft Vugts het familiepark BillyBird Hemelrijk in Volkel van financieel advies voorzien. Daarnaast was hij actief lid van fotoclub "De Ontspanner" uit Oosterhout. In die rol heeft hij in 2008 een foto-excursie voor Efteling-abonnementhouders georganiseerd, vóór openingstijd van het park. Ook was hij voorzitter van Efteling-gepensioneerden-shantykoor ‘Ahoi’.

Wetenswaardigheid