Ber Vugts, 2008
Ber Vugts, 1989

Ber Vugts was vanaf 1 november 1971 werkzaam bij de Efteling als controller/boekhouder en tot 1990 als Hoofd van de Economisch Administratieve Dienst, in welke functie hij ook in het Stafberaad van de Efteling was opgenomen. Hij werd opgevolgd door Pier Holtrop.

Hij figureert in de memoires van Marc Taminiau. Zo heeft hij samen met Taminiau en Cees Kikstra zich intensief bezig gehouden met de plannen voor verblijfsrecreatie in 1984. Over de vergadering rond Carnaval Festival, waarin Joop Geesink belooft dat de attractie zonder kostenoverschrijdingen geleverd wordt, schrijft Taminiau: "de kraaloogjes van Vugts straalden helemaal en zijn kale kop glom van dit prachtige idee".

Ber is de vader van Olaf, en heeft dus ook in die zin een significante bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het park.

Vugts is inmiddels gepensioneerd, maar is actief lid van fotoclub "De Ontspanner" uit Oosterhout. In die rol heeft hij in 2008 een foto-excursie voor Efteling-abonnementhouders georganiseerd, vóór openingstijd van het park.