Enkele sfeertekeningen van het concept "Wonderlijke Ontmoetingen"

Wonderlijke ontmoeting met... was een serie entertainmentacts onder gezamenlijke noemer die tijdens seizoen 2014 en de daaropvolgende winterperiode in het park te zien was.

Jokie

De eerste act in de serie was Wonderlijke ontmoeting met... Jokie en was van 15 februari tot en met 9 maart dagelijks aanwezig op hun podium op het Carnaval Festivalplein. In dertig minuten gingen Jokie en Jet op wereldreis samen met drie figuren van de Rode Neuzen Reis: de Mexicaan, de Geisha en de Boerin. Samen zongen ze liedjes, deelden ze rode neuzen uit en vierden ze feest in de stijl van verschillende landen. Na afloop kon je nog met de personages op de foto.

In de weekenden liep de act over in Q-music the Party die op hetzelfde podium plaatsvond.

Prinses Anura

De tweede instantiatie van de serie betreft Wonderlijke ontmoeting met... Prinses Anura, en draait om het ontmoeten van de Kikkerprinses uit het sprookje van de Kikkerkoning. Vanaf 1 april tot en met 11 mei kunnen bezoekers op het Dwarrelplein een uit de kluiten gewassen kikker - hetzelfde type dat ook in de Vonderplas staat - een kus geven.

De kikker is waarschijnlijk het gekroonde exemplaar dat bij het Efteling Hotel stond. Sinds het kusevenement op het Dwarrelplein er is, is deze kikker op de kruising van de Europalaan en de Midden-Brabantweg namelijk verdwenen.

Vuurprins en Sneeuwprinses

Tijdens de Winter Efteling 2014-2015 keerde het evenement in een derde vorm terug: Wonderlijke ontmoeting met... de Vuurprins en Sneeuwprinses. Tussen 6 november 2014 en 1 februari 2015 zijn Kendrik de Vuurprins en Jelka de Sneeuwprinses aanwezig in heel het park. Ze rijden met hun arrenslee door de verschillende rijken en vertellen hun verhaal bij elk van de kampvuren (meer specifiek: de vijf vuren met een grote kroon). In tegenstelling tot de andere acts uit het 'W.o.m.'-kader keerden Kendrik en Jelka in de volgende jaren terug, steeds tijdens de Winter Efteling.

Boodschap 73x73.png

Zie De Vuurprins en Sneeuwprinses voor meer informatie over deze act en de latere optredens van de winterroyals.