Logo en naam van het Wondere Wereld Web zoals het in 2002 op de website te zien was

Het Wondere Wereld Web was een omvangrijke informatieve website over de Efteling, gemaakt door de Eftelingliefhebbers van het Groot Efteling Genootschap onder leiding van Erwin Taets.

Het Wondere Wereld Web (wonderewereldweb.be) was vanaf 9 april 1998 de zusterwebsite van mailinglist Wonderchat, die een half jaar eerder was gestart. Over de start van het Wondere Wereld Web schrijft de site zelf in haar toenmalige nieuwsoverzicht:

09.04.1998 - Het Wondere Wereld Web gaat van start. Nadat een half jaar geleden het Groot Efteling Genootschap de Eftelingmailinglist Wonderchat heeft opgericht, gaat gelijk met het nieuwe seizoen deze nieuwe Eftelingwebstek voor het publiek open. Op de pagina's van het Wondere Wereld Web zal een nieuwsoverzicht komen, informatie over het park, de attracties en de geschiedenis, en een Fotoalbum. Het Groot Efteling Genootschap werkt voor de realisatie van het Wondere Wereld Web samen met Tele-Line Videotex Services, Advanced Host Systems Europe en Eerlijke Klecht Entertainment.

Het Wondere Wereld Web werd al snel een prominente website voor Eftelingliefhebbers, met een doorgaans goedgeïnformeerde nieuwsrubriek, via welke allerlei geruchten en scoops hun weg vonden naar de discussies op de mailinglist.

Rubrieken over de attracties en sprookjes van het park bevatten vaak wist-je-datjes die nog niet algemeen bekend waren, zeker niet omdat in die jaren het omvangrijke standaardwerk Kroniek van een Sprookje nog niet was verschenen. Ook qua vormgeving en kwaliteit van teksten en informatie zette het "WWW" een nieuwe standaard die pas later door andere initiatieven zou worden geëvenaard. Via het participerende team van Eerlijke Klecht Entertainment bood het Wondere Wereld Web van tijd tot tijd ook meer ludieke initiatieven als Pieck Brother. Een regelmatig geüpdatete parkfotorubriek "De Wondere Wereld in Beeld" plaatste onder andere foto's van de latere Eftelingontwerper Léon Weeterings, en werd verder door vele anderen bijgehouden.

Na het Wonderchat-schisma van 2002 bleef de website nog wel even bestaan, maar werd uiteindelijk minder onderhouden en ten slotte offline gehaald. De artikelen zijn nu nog slechts deels in te zien via het Internet Archive. De teksten over de sprookjes van het Sprookjesbos vormden uiteindelijk in 2005 de basis voor de omvangrijke Sprookjesbosrubriek van het Wonderlijke WC Web, een website die in 2001 deels als een parodiërende hommage aan het Wondere Wereld Web was ontstaan. Ook Eftepedia heeft regelmatig teruggegrepen op het WWW voor bronmateriaal.