Registratie van de show
Prins, prinses, dj, prinses, Pardoes.
Impressie van de 'interactieve' Efteling-app tijdens de show.

Tiësto-Aquanura is een programmering van het waterorgel Aquanura op muziek die diskjockey "Tiësto" samenstelde uit eigen werk en Efteling-muziek. Het is de derde show die voor Aquanura gemaakt is, en ging in première op 16 december 2014.

De show

Trance-DJ Tiësto, bij de burgerlijke stand van Breda bekend als Tijs Verwest, maakte eerder al een eigen versie van het grote broertje van Aquanura: de Bellagio-fontein in Las Vegas. Voor de Efteling mixte hij een compleet andere versie van Aquanura dan we tot dan toe gewend waren. Hij introduceert zelf:

Dames en heren, meisjes en jongens: ik ben Tiësto. Speciaal voor de fonteinenshow Aquanura heb ik samen met de Efteling een dancemix gemaakt van bekende Tiësto- en Eftelingklassiekers. Geniet van onze vetste beats en sprookjesachtige melodieën, in deze spectaculaire versie van Aquanura!

Ladies and gentlemen, boys and girls: I'm Tiësto. For this Aquanura fountain show, the Efteling and I created an exclusive dance mix of famous Tiësto and Efteling classics. Enjoy our powerful beats, and fairytale-like melodies, in this spectacular version of Aquanura!

Het geheel omlijstend met een speciaal door René Merkelbach gecomponeerd stuk getiteld Efteling Rollercoaster, smelt hij vervolgens de Efteling-nummers Menuet in G majeur, Carnaval Festival, Joris en de Draak, Raveleijn en de Danse Macabre samen met zijn eigen hits Traffic, Lethal Industry en Adagio For Strings tot een uptempo dancetrack. De verschillende fonteinen van Aquanura bewegen hierop uiteraard synchroon mee, aangelicht door de moving heads die door lichtontwerper Michel Suk en operator Pepijn van den Berkhof van Flashlight zijn ingeregeld.

Vertoningen

Op 16 december 2014 werd de show in aanwezigheid van Tiësto voor het eerst vertoond. Ook persmuskieten en abonnementhouders waren uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De volgende voorstelling was tijdens de daarop volgende Oud & Nieuw. In de voorjaarsvakantie 16 februari tot en met 1 maart 2015 was hij dagelijks te zien voor het algemene parkbezoek. Op deze dagen waren er twee voorstellingen van Aquanura; de eerste was de Tweede Efteling Symfonie; de andere die van Tiësto. Ook tijdens de Midzomernacht en de zomeravonden van 2015 is hij ingezet.

Tijdens de voorstellingen in de voorjaarsvakantie was er de mogelijkheid om je smartphone door middel van de Efteling-app in te zetten als een gekleurd lampje dat meekleurt met de show. Dit effect werd door de Efteling 'interactief' genoemd, maar kon niet bogen op enige animo bij de bezoeker.

De muziek zou volgens de Efteling nog uitgebracht worden op cd, iTunes en Spotify, maar dit is uiteindelijk niet gebeurd.