Steven van Gils
Steven van Gils in het Sprookjesbos
Steven van Gils
Volledige naam Steven van Gils
In dienst april 2006
Beroep woordvoerder
Nationaliteit Nederlands
Personen

Steven van Gils (Breda, 13 september 1989) is woordvoerder van de Efteling. Als onderdeel van de afdeling Communicatie & Reputatie vertegenwoordigt hij het attractiepark in lokale, regionale en landelijke media. In die hoedanigheid verschijnt hij regelmatig in interviews met radio, tv, internetsites en kranten. Ook is hij hoofdverantwoordelijk voor de communicatie met fans en fansites.

Van Gils begon zijn Efteling-carrière in april 2006. Hij had in eerste instantie een bijbaan bij het Centraal Magazijn en verschillende attracties. Tussen eind 2011 en het voorjaar van 2014 was hij gastheer bij de attracties, voornamelijk in Reizenrijk.

In 2014 ging Van Gils aan de slag als medewerker van het Contact Center. Dat combineerde hij tot begin 2017 met de functie van gastheer bij de afdeling Communicatie, waarbij hij onder meer pers begeleidde in het park. Na een uitstapje als Coördinator Webcare in 2016 startte Van Gils in januari 2017 als communicatiespecialist en woordvoerder.

Zijn doel is om "de goede reputatie van de organisatie te behouden en te versterken", vertelt hij op zijn LinkedIn-pagina. In de eerste jaren had hij als specifiek aandachtsgebied de relaties met fans en fansites. Hij organiseerde enkele brainstormsessies met vertegenwoordigers van de fancommunity om uit te vinden hoe de relatie tussen de Efteling en fans verbeterd kan worden, en verkende ook de mogelijkheid van een heuse 'fandag' in de Efteling. Sinds 2020 ligt zijn focus volledig op de woordvoering.

Van eind 2015 tot het najaar van 2018 was Van Gils ook lid van de Ondernemingsraad, die namens het personeel overleg voert met de werkgever over het ondernemingsbeleid en personeelsbelangen.

Wetenswaardigheden

  • Steven van Gils deed samen met collega's Coen Bertens (toenmalig directeur park), Jeroen Verheij (entertainer en ontwerper) en Gerrie van Dongen (archivaris) mee aan de vierde editie van de Efteling Pubquiz van fansite De Vijf Zintuigen in maart 2020. Het team viel niet in de prijzen.
  • Als hij niet voor de Efteling het woord voert is Van Gils actief als zanger. Hij treedt regelmatig op als Tilburgse carnavalszanger met zijn alter ego Bennie Bekend. Zijn repertoire bestaat uit nummers als 'Hoe lang kunde gij em hebbe?!!', 'Blijf van m'n vrouw' en 'Koekwaus'. Ook trad hij op voor zijn collega's bij diverse personeels-evenementen van de Efteling.