Wilma Driessen in 1972

Rendez-vous romantique met Wilma Driessen is een volledig in de Efteling opgenomen televisieprogramma van de NCRV dat in 1972 werd uitgezonden. De sopraan Wilma Driessen zingt in de special nummers van haar recente langspeelplaat Souvenirs Romantique. In de special worden locaties gebruikt die deels al decennia niet meer in het park te zien zijn, waaronder de oude Chinese Nachtegaal en Station Sprookjesbos. Het programma geeft daarmee ook nu nog een interessant tijdsbeeld van de Efteling begin jaren 70.

Bob Löwenstein deed de regie van de special. De filmploeg bestond uit het camerateam Jan en Rita Huyskens. Het Metropole Orkest stond onder leiding van Dolf van der Linden. Het programma werd op 17 september 1972 om 20.25 uur uitgezonden op Nederland 1.[1]

Enkele nummers die in het programma voorbij komen en de locaties waar deze gefilmd zijn[2]:

  • "La Danza": Locaties zijn Station Sprookjesbos, de Roeivijver, het Anton Pieckplein, de put van Vrouw Holle en Roodkapje. De clip is volledig 's nachts opgenomen bij volle maan.
  • "Chanson Espagnole": Locaties zijn het Carrouselplein, het plein voor de Indische Waterlelies en het Herautenplein.
  • "La Gitana et l'Oiseau": Bij de Fakir en de Chinese Nachtegaal. De nachtegaal is hiervoor van de tak bij het muurtje gehaald en in een kooi geplaatst.
  • "Funiculi Funicula": Vanuit een rijdende Stoomtrein. De trein rijdt langs een spoorsplitsing, waar de camera vanuit een kraan een shot van boven maakt.
  • "Ciribiribin": Dit nummer begint bij de ingang van Station Sprookjesbos. De clip speelt zich verder af op een bruggetje en binnen bij de Indische Waterlelies.
  • "Plaisir d'Amour": Begint bij een overkapping bij Station Sprookjesbos, waarna de rest van het nummer gezongen wordt op en rondom het kasteel van Doornroosje.
  • "Il Bacio": Begint ook bij de overkapping bij Station Sprookjesbos, maar de rest van de clip speelt zich af op de Stoomcarrousel.
Verwijzingen
  1. 'Een film maken was een belevenis', De Telegraaf, 16 september 1972
  2. Fragmenten van het programma op het YouTube-kanaal richard2classic