Het Marerijkfeest is een feestavond tussen 2003 en 2008 georganiseerd door Efteling Evenementen, met een open inschrijving voor groepen van 2 tot 99 personen. Zoals de naam al suggereert vindt het plaats in het Marerijk, waar enkele attracties speciaal voor de feestvierders geopend zijn. Het Carrouselpaleis is de locatie voor een groot buffet en divers feestentertainment.

De open inschrijving maakt dit evenement anders dan andere happenings die door Efteling Evenementen georganiseerd worden: wordt er in de regel een event gepland speciaal voor een bedrijf of organisatie, hier biedt de Efteling een kant en klaar evenement aan op vastgestelde data, waarna geïnteresseerde partijen zich kunnen inschrijven. Dit biedt ook kleinere groepen de kans een Efteling-evenement te bezoeken, zoals een familiereünie of een afdelingsuitje, tegen een prijs rond de 70 à 80 euro per persoon.

Het feest heeft plaats op tussen de twee en vier vastgestelde data in een jaar. Na een ontvangst bij het Huis van de Vijf Zintuigen kan men attracties bezoeken zoals PandaDroom, Droomvlucht, Villa Volta en het Sprookjesbos. Vanaf acht uur is het gehele Carrouselpaleis alsmede 't Poffertje opengesteld voor een groot buffet. Daarna volgen in de diverse ruimtes van het paleis feestelijke activiteiten, zoals een disco, die verder weinig met de Efteling te maken hebben. Om middernacht is het feest ten einde.