Promotiebeeld van de musical

Jokie en Jet, reizen is een feestje is een musical uit 2020 rondom de personages Jokie en Jet uit de attractie Carnaval Festival. Hij speelde tot 2022 in theaters door heel Nederland.

De premisse is dat Jokie jarig is en van Jet als cadeau een wereldreis per luchtballon krijgt. Ze heeft in elk land waar ze (letterlijk) belanden een cadeautje verstopt voor de prrretneus. Maar passen al die cadeautjes wel in de luchtballon? De voorstelling duurt 50 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar.

Oorspronkelijk was de musical gepland om te spelen in het Efteling Theater, maar vanwege de coronacrisis kon dat geen doorgang vinden. De première was op 15 augustus 2020 in theater De Leest in Waalwijk, daarna ging hij op tournee. De tournee werd echter enkele maanden later gestaakt vanwege de aangescherpte lockdown: per 29 september 2020 werden verdere voorstellingen opgeschort. De tournee werd per 22 augustus 2021 hervat en loopt door tot en met 22 mei 2022. Ook van januari tot mei 2023 ging de musical weer on tour.

Productieteam

Prijzen

De musical werd genomineerd voor de publieksprijs van de Musical Awards 2022.

Scènebeelden