Eric Slabbers (l)

Eric Slabbers is met zijn in Amsterdam gevestigde bedrijf Fantasy Factory specialist in het vervaardigen van handpoppen, maskers en kostuums.

Slabbers is al sinds 1970 actief als ontwerper/poppenmaker. Hij was betrokken bij de belangrijke poppenseries van de jaren zeventig, zoals De Fabeltjeskrant, Paulus de Boskabouter, De Berenboot, Bolke de Beer en De Dik Voormekaar Show, maar bijvoorbeeld ook bij de Grobbebollen uit de oorspronkelijke tv-serie Ti-Ta-Tovenaar.

In 2005 komt hij in aanraking met de Efteling als hij bij de musical Ti Ta Tovenaar, net als bij de oorspronkelijke serie, de poppen verzorgt.

Het jaar daarop, eind 2006, maakt hij de eerste twee handpoppen van de Sprookjesboom-personages Wolf en Langnek. In de drie jaar daarna wordt deze verzameling uitgebreid tot elf poppen die tot op heden in allerhande parkshows, musicals en entertainment-acts gebruikt worden. Poppen van vergelijkbaar principe maakte hij voor Jokie en Jet.

Vanaf het voorjaar van 2017 heeft hij een aantal nieuwe handpoppen gemaakt, dit maal in muppetstijl, voor het tv-programma Sprookjesboom Show.