Jochem Musters

Jochem Musters (8 april 1977) werkt vanaf 1994 bij de Efteling, sinds 2008 als grafisch ontwerper. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het ontwerp van de pins en van andere souvenirs.

In juli van 1994 begon hij als vakantiewerker bij de Efteling, in het eerste jaar het park schoonhoudend bij de milieudienst, vanaf het jaar daarop als attractiemedewerker in het Noorderpark (het Reizenrijk).

Ondertussen genoot hij zijn opleiding op het Sint Lucas in Boxtel. Daarna werkte hij van 1999 tot 2008 bij een reclamebureau, maar bleef in de weekenden nog wel voor de Efteling werken. Totdat hij in juli 2008 bij de Efteling voltijds in dienst kwam als grafisch ontwerper. Op de afdeling Design & Development is hij verantwoordelijk voor de grafische vormgeving van met name merchandise, waaronder ook de fotoboekjes en alle nieuw verschijnende pins.

In 2022 kwam hij naar aanleiding van de sluiting van het Spookslot met het idee voor een herinneringsboek, Spookslot - 44 jaar te gast bij de geesten. Hij bedacht ook het concept en gaf het boek zelf vorm.

Buiten zijn werk voor de Efteling is hij eigenaar van een foodtruck die vruchtensappen verkoopt en werkt hij soms mee aan producties van Arijan "Adje" van Bavel.