Bezoekers maken gebruik van het podium

Het Interactief Podium is een podiumpje met enkele ingebouwde effectjes dat te vinden is op de westelijke kop van de 'watertafel', de bak met bedriegertjes aan het eind van de Pardoes Promenade, tegenover het Pardoesbeeld. Zodoende bevindt het podium zich recht voor de gevel van Symbolica, en wordt dan ook wel het Symbolica Fotopunt genoemd.

Omschrijving

Het podium is een plateau vormgegeven als een halve windroos. Er is aan twee kanten een opstapje. In de gestucte achterwand bevinden zich twee luidsprekers en een klein bronzen sierhekje in de vorm van een hart.

Pardoes met twee kinderen op het interactief podium

Op het podium staan twee grote sloffen van Pardoes. Twee bezoekers kunnen elk plaatsnemen in één van de twee sloffen. Als ze elkaar een kus geven of de hand reiken gaan de lichtbollen aan de zijkanten van de achterwand flikkeren, waarna het podium rood wordt verlicht. Er verschijnen twinkelende lichtjes in het hartje, waarbij een geluidseffect te horen is.

Tijdens het Negen Pleinen Festijn werd het gebruikt voor fotomomenten met Pardoes en Pardijn, waarbij de speciale effecten verder geen rol spelen.

Achtergrond

Situatieschets van het podium

In mei 2018 werd er begonnen aan de bouw van deze toevoeging. Eind juli was het podium gereed en werd deze latere toevoeging aan het themagebied rond Symbolica zonder enig ceremonieel in gebruik genomen.

Het concept van het podium doet denken aan de voormalige Magische Liefdesbron, die tussen 1954 en 1959 in de Efteling te vinden was nabij de Speelweide.