Henk Schellekens
Henk Schellekens bij Aquanura
Schellekens bij Aquanura
Geboren 17 juni 1958
In dienst apr 1997
Beroep uitvoerder
Nationaliteit Nederlands
Personen

Henk Schellekens (Helvoirt, 17 juni 1958) is sinds april 1997 bij de Efteling in dienst als (hoofd)uitvoerder. Hij was onder andere betrokken bij de bouw van PandaDroom, De Vliegende Hollander, Raveleijn, Aquanura, Baron 1898, Symbolica, De Zes Zwanen en Max & Moritz.

Als uitvoerder is hij degene die op een bouwlocatie de leiding heeft over het project, en is verantwoordelijk voor het aansturen en organiseren van alle verschillende uitvoerende partijen op die locatie, waarbij hij het totaaloverzicht houdt op de gang van zaken, de veiligheid op de bouwplaats, alsook de uitvoering en kwaliteit van het werk ten opzichte van het ontwerp, het budget en de planning.

Hij geniet bekendheid onder Eftelingliefhebbers mede vanwege zijn regelmatige optreden in makings-of van diverse attracties en projecten. Al vanaf de bouw van PandaDroom is hij in bijna elke making-of te zien geweest.

Over wat hem aantrekt aan zijn functie zegt hij:[1]

Als 'bouwmeester' is het een geweldige en heel interessante uitdaging om wat de ontwerpers op de tekentafel bedachten ook daadwerkelijk te maken. Kijk, de ontwerpers bedenken de thematisering zonder dat ze gehinderd worden door bouwkundige kennis. Dat is hun vak ook niet, net zo goed als ontwerpen niet het mijne is. Het is aan ons om hun ideeën zo goed mogelijk bouwkundig te vertalen én heel degelijk uit te voeren. Dat is in feite het mooiste van mijn vak en iets om iedere dag naar toe te werken.

Kompel Schellekens

Schellekens is te zien als kompel die de mijnliften bedient in de voorshow van Baron 1898.

Schellekens overlegt met Ton van de Ven over restaurantie de Kleine Zeemeermin (2001)
Aflevering van making-of De Zes Zwanen waarin Schellekens uitgebreid aan het woord komt
Schellekens in een wervingsfilmpje voor een nieuwe uitvoerder


  1. Artikel op Wondernet, 2005