Karretjestalling
Fietsenstalling

Het Frans Smits Centrum was een voertuigopslagplaats behorende bij Efteling Bosrijk.

Het centrum was gelegen op de plek waar nu de parkeerplaats van Efteling Loonsche Land is, dus aan de Eftelingsestraat, ten oosten van Bosrijk en ter hoogte van Fata Morgana. Op het terrein, dat omzoomd werd door stalen hekken en bestraat was met betonplaten, vonden we aan de noordzijde een overkapping aan de oostzijde twee keten. Onder de overkapping werden diverse elektrische voertuigen gestald die ingezet worden voor de huishoudelijke dienst van Bosrijk. De overige twee zijden van het terrein werden gebruikt om enkele tientallen huurfietsen te stallen die gasten van de verblijfsaccommodatie kunnen gebruiken.

Een paslezer met intercom aan twee zijden van het toegangshek stelde personeel in staat het terrein te betreden en te verlaten.

Het naambord Frans Smits Centrum werd aangeboden ter gelegenheid van de pensionering dezes.

In 2016 moest het plaats maken voor het Loonsche Land. De voertuigen, fietsen en kantoren kregen een permanente plek in een aanbouw aan de noord/westzijde van het Loonsche Land Hotel: het Linnenhuys. Of nog ergens eer wordt betoond aan Smits en zo ja op welke wijze is niet bekend.