Frans Goenee
Fransgoenee2011.jpg
Goenee in 2011
Volledige naam Frans Goenee
Geboren 18 oktober 1960
In dienst 1989
Beroep Conceptmanager horeca
Personen

Frans Goenee (18 oktober 1960) is sinds 1989 bij de Efteling in dienst en is sinds 2009 als 'conceptmanager horeca' verantwoordelijk voor de creatieve invulling en ontwikkeling van nieuwe en bestaande horeca binnen de Efteling.

Efteling-carrière

Goenee begon bij de Efteling als bedrijfsleider van de Likkebaerd. Van 1990-2000 was hij Sectiechef noordelijk en oostelijk park, vanaf januari 2000 rijkenmanager Marerijk en vervolgens van 2007 tot 2018 rijken- en keukenmanager Reizenrijk.

Conceptmanager horeca

In 2009 ging een nieuw groot meerjarenplan voor de horeca in het park van start en werd de nieuwe functie van Goenee gecreëerd. Hij zegt daarover:[1]

Onze horeca werd door onze gasten lager gewaardeerd dan alle andere factoren (zoals de attracties en gasttevredenheid). De horeca had het imago van het bekende frietje met frikandel en maakte geen deel uit van de totale beleving van de Efteling. Aangezien de horeca een belangrijke strategische peiler is, is het belangrijk om daarnaast ook veel meer rendement uit de horeca te gaan halen.

Goenee zette zich vooral in voor gezonder en gevarieerder eten binnen de Efteling en is verantwoordelijk voor het horecaconcept van de nieuwe Octopus, het kom-concept van restaurant Welkom,de verschillende horeca in Station de Oost, het Wapen van Raveleijn, diverse mobiele horecapunten en Polles Keuken.

Overige activiteiten

Goenee spreekt deelnemers aan een bedrijfsevenement toe

Frans Goenee was de initiatiefnemer van de werkgroep Oog voor Detail, die kleine maar storende probemen in de Efteling-beleving wilde aanpakken.

Sinds 2014 is hij op eigen initiatief naast conceptmanager ook parttime 'Inspiratiemanager Meetings & Events', wat betekent dat hij toespraken houdt op zowel interne bijeenkomsten als op bedrijfsevenementen, waarbij hij zijn kennis en ervaring over gastvrijheid in de Efteling wil overdragen.

Buiten de Efteling is hij voorzitter van de lokale werkgroep 'Shoppen in Kaatsheuvel'.

  1. Doe je Droombaan.nl: 'Het horecasprookje van Frans Goenee', 4 oktober 2011 door Joost Veldman