Frans Goenee
Fransgoenee2011.jpg
Goenee in 2011
Volledige naam Frans Goenee
Geboren 18 oktober 1960
In dienst 1989
Beroep(en) Conceptmanager horeca
Personen

Frans Goenee (18 oktober 1960) is sinds 1989 bij de Efteling in dienst en is sinds 2009 als 'conceptmanager horeca' verantwoordelijk voor de creatieve invulling en ontwikkeling van nieuwe en bestaande horeca binnen de Efteling. Daarvoor was hij (vanaf 10 januari 2000) rijkenmanager Marerijk.

In 2009 ging een nieuw groot meerjarenplan voor de horeca in het park van start en werd de nieuwe functie van Goenee gecreëerd. Hij zegt daarover:[1]

Onze horeca werd door onze gasten lager gewaardeerd dan alle andere factoren (zoals de attracties en gasttevredenheid). De horeca had het imago van het bekende frietje met frikadel en maakte geen deel uit van de totale beleving van de Efteling. Aangezien de horeca een belangrijke strategische peiler is, is het belangrijk om daarnaast ook veel meer rendement uit de horeca te gaan halen.

Goenee zette zich vooral in voor gezonder en gevarieerder eten binnen de Efteling en is verantwoordelijk voor het horecaconcept van de nieuwe Octopus, het kom-concept van restaurant Welkom,de verschillende horeca in Station de Oost, het Wapen van Raveleijn, diverse mobiele horecapunten en Polles Keuken.

Goenee spreekt deelnemers aan een bedrijfsevenement toe

Goenee was eerder werkzaam als bedrijfsleider van de Likkebaerd, rijkenmanager en keukenmanager. Hij was de initiatiefnemer van de werkgroep Oog voor Detail. Buiten de Efteling is hij voorzitter van de lokale werkgroep 'Shoppen in Kaatsheuvel'.


Verwijzingen
  1. Doe je Droombaan.nl: 'Het horecasprookje van Frans Goenee', 4 oktober 2011 door Joost Veldman