Kantoorruimte voor de EPBV was voorzien als geïntegreerd onderdeel van de vernieuwing van het Anton Pieckplein in 2003.

EPBV, of de Efteling Personeels B.V. is een rechtspersoon die in 2000 in het leven werd geroepen om er voor te zorgen dat seizoeners ook in de winter in dienst konden blijven van de Efteling als ze tijdelijk bij een ander bedrijf werkten. Directeur van het 'bedrijf' was Dick Wassink.

Tot de komst van de Winter Efteling had men alleen seizoensmedewerkers in de zomer. De afdeling werd opgezet als een aparte onderneming die werd opgericht door de Efteling B.V. en Start Uitzendbureau. Omdat er in de vorige vorm waarin personeel 's winters werkte steeds minder binding was met seizoensmedewerkers en de verschillende wetten en premies zorgden voor lastige gevolgen werd de afdeling opgericht. Ongeveer 400 mensen kregen een jaarcontract op voorwaarde dat ze, als er in het park geen werk was, aan de slag gingen bij een baas die de Efteling Personeels BV voor ze zocht. De uitzendingen buiten de Efteling vonden plaats bij een verzekeringsmaatschappij, als logistiek medewerker of bij de thuiszorg.[1] Als de Efteling geen werk vond kreeg een medewerker in de winter zeventig procent van zijn salaris. Zo nam de Efteling de rol van de WW over. In 2008 werkten er nog maar veertig mensen op die manier.[2]

De EPBV werd onder leiding van Bart de Boer opgeheven in 2009 - vanaf 2010 zou de afdeling sowieso overbodig zijn omdat het park overstapte op een jaarrond openstelling.


Verwijzingen
  1. Nieuwsitem Brabant Nieuws over de Eteling Personeels b.v. in 2000
  2. "'Buschauffeur' weg bij halte Efteling", Brabants Dagblad, 30 april 2008