Chris van Grinsven in zijn werkkamer, 1999

Chris van Grinsven (1953) was projectleider Ontwerp en landschapsarchitect bij de Efteling van november 1992 tot november 2002.

Aanvankelijk werd hij aangenomen om een groot deel van de taken van architect Jan Verhoeven over te nemen, die met de VUT ging. Hij begon als projectleider bij de afdeling Ontwerp en Ontwikkeling en hield hij zich bezig met de Vlindervisie, het plan voor verbeterde toevoer van bezoekers in het park waar hij tot aan zijn vertrek aan werkte. Eerst werkte hij aan de ruimtelijke inrichting rond het Huis van de Vijf Zintuigen en de natuurlijke omgeving daaromheen. In 1999 bedacht hij een lichtplan dat met name in het Sprookjesbos erg vernieuwend was. Hij gaf samen met Ton van de Ven creatieve invulling aan de verplaatste Traptreintjes in 2000.

Van Grinsven met Marieke van Doorn in 2001

Later hield hij zich bezig met de realisering van de Pardoes Promenade en Brink, de belangrijkste elementen binnen 'zijn' Vlindervisie. Tegelijkertijd werd het groenplan rondom de naastgelegen nieuwe attractie PandaDroom in het plan gevoegd. Samen met Henny Knoet presenteerde hij een conceptboek voor het complete gebied aan de Raad van Commissarissen, die laaiend enthousiast waren. Wegens budgetproblemen werd uiteindelijk maar een deel van het oorspronkelijke concept uitgevoerd. Niet veel later verliet hij het park.

Voor en na zijn Eftelingcarrière was hij werkzaam bij advies- en ingenieursbureau Grontmij.