Bouwmeester Big

Bouwmeester Big is een personage ontleend uit het sprookje van De Drie Kleine Biggetjes, het derde varkentje dat zijn huis van bakstenen metselt en daarmee de wolf verslaat. In de Efteling is Bouwmeester Big sinds 2022 degene die lopende bouwprojecten opfleurt. Het is een concept van Robert-Jaap Jansen met uitwerking van graficus Jasper Douenburg.

Bouwmeester Big zal tijdens bouw- en onderhoudswerkzaamheden de bezoekers informeren en meer betrekken bij de bouwplaatsen. Het personage zelf zal echter niet in het park aan te treffen zijn.

De keet van Bouwmeester Big bij het Efteling Grand Hotel

Op 20 oktober 2022 werd zijn komst aangekondigd in een blog en de week erop verscheen zijn bouwkeet bij de bouwplaats van het Efteling Grand Hotel. De keet is een (door de big zelf?) opgepimpte versie van een oude Unox-kar die eerder dat jaar in het park vervangen werd door nieuwbouw. Ook verschenen op de bouwschuttingen illustraties van de big met 'eerdere bouwwerken' (beroemde gebouwen zoals het Atomium, de Sfinx van Gizeh en het Huis van de Vijf Zintuigen), en een samenvatting van het sprookje van de Drie Biggetjes in vier talen.


Het antwoordapparaat van Big

Ook staat hierop zijn eigen logo met daarop zijn motto "Voor een klus met een krul" en zijn telefoonnummer: 0416-288000. Wie dit nummer belt krijgt een antwoordapparaat met een hoop geknor en de mededeling dat Bouwmeester Big aan het bouwen is, en dat je wordt doorverbonden waarna de verbinding wordt verbroken.

De week erop verscheen zijn afbeelding en logo ook op een bouwhek bij de Python.