Het lijstje en de film daarin

Het Uniek aandenken PandaDroom is een souvenir ter herinnering aan de attractie PandaDroom (voor het laatst geopend op 3 november 2019), dat op 21 december 2019 in gelimiteerde oplage werd verkocht.

In een houten lijstje zijn naast elkaar een stukje van de laatstgebruikte 70 mm filmrol van de attractie en drie plaatjes van de drie scènes van de film geplaatst, opgevuld met het PandaDroom-logo. Elk exemplaar is genummerd. Het lijstje is transparant bij de filmrol, waardoor je die tegen het licht in volle kleur kunt bekijken. Uiteraard is elk souvenir net even anders door de positie van het knipwerk in de film.

De oplage van 250 stuks, à € 40,-- per stuk, was razendsnel uitverkocht: Eftelingfans stonden al rond 7:30 uur in de ochtend voor de poort in de rij, en het park leidde alles in goede banen middels het uitdelen van nummertjes. Om 10.00 uur startte de daadwerkelijke verkoop bij twee verschillende kramen op de Pardoes Promenade, voor even en oneven nummers.

Van de totale opbrengst van € 10.000 ging € 1.500 naar het Wereld Natuur Fonds, hoofdsponsor en initiatiefnemer van de voormalige attractie.

Zie ook