Een blokje Pegasus-hout

Pegasus-hout (gespeld als Pegasus hout op het echtheidscertificaat) is een souvenir dat werd uitgebracht na de afbraak van de houten rollercoaster Pegasus. Het aandenken bestaat uit een geïmpregneerd blokje hout uit de achtbaan van ongeveer 3,3 x 13,7 x 9,4 cm met een stempel van het logo van de attractie. Het werd geleverd met een certificaat van echtheid.

Het unieke souvenir was in oktober 2009 alleen te koop in Het Valies, zolang de voorraad strekte. De blokjes kostten € 5,- per stuk. De eerste dagen was er een run op de blokjes en het leek dat de voorraad binnen enkele dagen op zou zijn, maar uiteindelijk was de voorraad pas op 28 oktober uitverkocht. Zo'n 1700 blokjes[1] waren uit de gesloopte achtbaan gezaagd en werden als souvenir aangeboden.

Echtheidscertificaat

Met de verkoop van de blokjes werd een bijzonder stukje Efteling-nostalgie aangeboden, waarbij een deel van de opbrengst ten goede kwam aan Villa Pardoes, het vakantieadres voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Bovendien maakte de eigenaar van het stukje hout kans op een proefrit voor twee personen in de nieuwe attractie die op dat moment in de plaats van de Pegasus werd gebouwd: Joris en de Draak. Op het echtheidscertificaat staat een actiecode die tot 1 november dat jaar op een website ingevuld kon worden. Anderhalve maand later werden uit de aanmelders 250 winnaars getrokken die als eerste een rit met de nieuwe achtbaan mochten maken.

Zie ook

Verwijzingen
  1. Marwin op De Vijf Zintuigen-forum, 28 oktober 2009