De tennisbanen naast de Vonderplas, 1979

Vanaf de opening van het park tot 1984 beschikte de Efteling over een eigen plek om tennis te spelen: Tennispark De Efteling. Vier tennisbanen waren gelegen op de plaats waar tegenwoordig Fabula staat. Ze zijn aangelegd als onderdeel van de grote werken uit 1950 die de basis vormden voor Natuurpark de Efteling.

Het natuurpark was een voortzetting van het R.K. Sport- en Wandelpark en dat was te merken in het aantal sportvoorzieningen dat er in de eerste decennia te vinden was; naast de tennisbanen ook nog het zwembad, manege en voetbalvelden, in de jaren 70 en 80 verdwenen deze faciliteiten stuk voor stuk. De semisportieve Roeivijver heeft het nog lang uitgehouden, maar anno 2011 is er geen enkele 'sportieve' attractie meer in het park te vinden. In de uitbreidingsplannen De Wereld van de Efteling waren opnieuw tennisbanen opgenomen.

Bungalowpark Het Kraanven had tijdens zijn bestaan van 1960 tot 1985 de beschikking over eigen tennisbanen.

TC Boemerang

Clubhuis

In april 1952, de faciliteiten waren toen nog gloednieuw, besloot men een tennisclub op te richten voor degenen die in de Efteling wilden tennissen: TC Boemerang. Na het vertrek van een aantal goede spelers leidde de club begin jaren zestig een kwijnend bestaan, maar onder leiding van chef-sportzaken Willem Bruggeling werd de club in 1966 weer opgestart. Gedurende in totaal 32 jaar heeft de vereniging getennist op de velden in de Efteling. In april 1984 verhuisde de vereniging, als laatste van de in de Efteling gevestigde sportverenigingen, uit het park en naar het nieuwe sportpark Eikendijk, waar men nu nog speelt.[1]

  1. TC Boemerang: Clubhistorie