Eén van de twee oplaadstations in (trein)Station de Oost

Een oplaadstation voor mobiele telefoons was een kast met kluisjes waarin smartphones en tablets konden worden opgeladen. Gasten wier apparaat onverhoopt leegraakte tijdens hun Efteling-dag konden hier gratis hun accu opladen.

De stations waren te vinden in Efteldingen, Het Witte Paard, Panorama, Station de Oost en de foyer van het Efteling Theater. In Station de Oost stonden twee oplaadstations. Iedere kast bevatte twaalf kluizen die afgesloten konden worden met een sleutel. In de kluis zaten zich verschillende kabels waar een apparaat aan aangesloten kan worden.

Er waren vier soorten oplaadkabels, en niet iedere kluis bevatte dezelfde set kabels: Micro-USB, USB-C, Apple 30-pins (voor iPhone 3G(S), iPhone 4(S), iPad 1-3) en Apple Lightning (voor iPhone 5 en nieuwer, iPhone SE, iPad 4 en nieuwer, iPad mini en iPad Pro). Een elektrische auto past er niet in. Gelukkig zijn op de parkeerplaats laadpalen voor deze voertuigen te vinden.

Wanneer een apparaat werd aangesloten was op een scherm te zien hoe lang het duurt voor deze volledig is opgeladen.

De oplaadpunten werden gerealiseerd in samenwerking met T-Mobile en zijn geplaatst op 9 februari 2018. De oplaadstations stonden al sinds februari 2015 in de planning en oorspronkelijk was het de bedoeling om ze reeds in de zomer van 2017 te plaatsen.[1] Ze waren echter erg gevoelig voor beschadigingen en in augustus van 2018 werden ze alweer allemaal verwijderd, zogenaamd voor reparatie,[2] maar de faciliteit is niet teruggekeerd in het park.

  1. Looopings: 'Efteling krijgt 72 oplaadpunten voor mobiele telefoons', 8 februari 2018
  2. Looopings: 'Efteling haalt oplaadpunten voor mobieltjes weg', 9 augustus 2018