Eén van de twee oplaadstations in (trein)Station de Oost

Een oplaadstation voor mobiele telefoons is een kast met kluisjes waarin smartphones en tablets kunnen worden opgeladen. Gasten wier apparaat onverhoopt leegraakt tijdens hun Efteling-dag kunnen hier gratis hun accu opladen.

De stations zijn te vinden in Efteldingen, Het Witte Paard, Panorama, Station de Oost en de foyer van het Efteling Theater. In Station de Oost staan twee oplaadstations. Iedere kast bevat twaalf kluizen die afgesloten kunnen worden met een sleutel. In de kluis bevinden zich verschillende kabels waar een apparaat aan aangesloten kan worden.

Er zijn vier soorten oplaadkabels, en niet iedere kluis bevat dezelfde set kabels: Micro-USB, USB-C, Apple 30-pins (voor iPhone 3G(S), iPhone 4(S), iPad 1-3) en Apple Lightning (voor iPhone 5 en nieuwer, iPhone SE, iPad 4 en nieuwer, iPad mini en iPad Pro). Een elektrische auto past er niet in. Gelukkig zijn op de parkeerplaats laadpalen voor deze voertuigen te vinden.

Wanneer een apparaat wordt aangesloten is op een scherm te zien hoe lang het duurt voor deze volledig is opgeladen.

De oplaadpunten werden gerealiseerd in samenwerking met T-Mobile en zijn geplaatst op 9 februari 2018. De oplaadstations stonden al sinds februari 2015 in de planning en oorspronkelijk was het de bedoeling om ze reeds in de zomer van 2017 te plaatsen.[1]

Verwijzingen
  1. Looopings: 'Efteling krijgt 72 oplaadpunten voor mobiele telefoons', 8 februari 2018