Logo Hoppenbrouwers Techniek

Hoppenbrouwers Elektrotechniek uit Udenhout is een elektrotechnisch installatiebureau, opgericht in 1918. Sinds 1999 werkt Hoppenbrouwers voor de Efteling en wordt in recente jaren ingeschakeld voor alle grote projecten, zoals nieuwbouw of renovatie, waarvoor Eftelings eigen afdeling Electro/nica niet voldoende capaciteit heeft. Zo werkte men aan De Vliegende Hollander, Aquanura en Baron 1898.

Video van Hoppenbrouwers over hun werk aan Aquanura

In 2001 werd Hoppenbrouwers genomineerd door de Brabantse Innovatie Award met een softwareapplicatie waarmee diverse systemen en apparaten met elkaar verbonden kunnen worden. Eén van de meest uitvoerige toepassingen van deze software werkte Hoppenbrouwers uit in de Efteling, waar dat jaar alle attracties in het park aan elkaar werden gekoppeld in een groot netwerk.[1]

Hoppenbrouwers neemt in februari 2015 het failliet verklaarde Sebregts Installatietechniek over, dat tot dat moment ook een leverancier aan de Efteling was, bijvoorbeeld voor Baron 1898.[2]

Het bedrijf heeft ook de plaatsing van zonnepanelen verzorgd op de daken van Symbolica, De Vliegende Hollander, Station de Oost en het Gildehuys en de carports op parkeerterrein M.

Hans Haens, senior inkoper bij de Efteling:[3]

Hoppenbrouwers begrijpt de taal van de Efteling en we hebben door de jarenlange samenwerking aan een half woord genoeg. Kortom, Hoppenbrouwers is voor ons de beste partij voor de elektrotechnische, werktuigbouwkundige en beveiligingsinstallaties.

  1. Wondere Wereld Web nieuws mei 2001
  2. Persbericht overname Sebregts Installatietechniek BV door Hoppenbrouwers Techniek BV (19 februari 2015)
  3. Hoppenbrouwers.nl: Jarenlange samenwerking met de Efteling (geraadpleegd oktober 2016)