Het Jubileumgeschenk van Pardoes de Tovernar
Jubileumgeschenk.jpg
diversen van Pardoes
Uitgebracht 2002
Genre lied, verhaal, parksoundtrack en videogame
Duur 48:51
Label ReDi Entertainment B.V.
Muziekalbums

Het Jubileumgeschenk van Pardoes de Tovernar is een gebundeld muziekalbum en game op cd-rom die de Efteling in 2002 uitbracht. Het bevat "leuke themamuziek en een wonderlijk sprookje", waaronder andere de oorspronkelijke muziek van René Merkelbach voor de Pardoes Promenade.

De cd/cd-rom-combinatie, die uitsluitend verkrijgbaar was via boekenclub ECI, werd uitgegeven door ReDi Entertainment B.V. onder licentie van de Efteling, met ISBN 90-5614-474-X, TED 5157. Op de hoes, ontworpen door Mik Wolkers van Uittenhout designstudio, vinden we een opengeslagen boek met een muzieknoot en de tekst "Er was eens...", met daaromheen tekeningen van Pardoes, Pieter Muis, Paddel, Rattar en Pantagor.

De eerste cd is een muziekalbum, opgenomen door René Merkelbach. Het eerste lied dient als introductie en bezingt Pardoes en zijn vrienden. Af en toe is een uitroep van Pardoes zelf te horen. In het daarop volgende verhaal beleven Pardoes, Pietertje Muis en Paddeltje een penibel verhaal omtrent ontbrekende kleuren. Daarnaast staat er ook de originele versie van de muziek van de Pardoes Promenade op zoals die op dat moment speelde in het park.

De tweede cd is een cd-rom, voor gebruik in de computer, met daarop een spel dat ook los verkrijgbaar was: Een Spel-, Kleur- en Luisteravontuur met Pardoes de Tovernar.

Tracklist

CD 1
Nr. Titel Duur
1. "Pardoes, Paddel en Pardijn." (Lied) 3:36
2. "Pardoes en de weggewaaide kleuren." (Avontuur) 28:02
3. "Pardoes-Promenade." (Instrumentaal) 8:46
4. "De Magische klok van Pardoes." (Instrumentaal) 2:03
5. "Efteling melodieën." (Medley) 6:24
48:51