De Soete Inval
Statio.jpg
stationsrestauratie
Locatie Speeltuin
Type balie
Geopend 1954
Gesloten 1964
Horeca

De Soete Inval was een simpel houten verkooppunt nabij (de eerste versie van) het Kinderspoor. Naast het huisje stond een bordje met het opschrift stationsrestauratie om zo een thematische link te leggen. Het werd samen met het Kinderspoor in 1954 geopend. Met de opening van het veel grotere en meer permanente Stationskoffyhuis in 1964 als vervangende Kinderspoorhoreca, kwam er een einde aan de Inval op die locatie in de functie van restauratie.

Bovenop het huisje vinden we een door Anton Pieck ontworpen logo van een spartelend persoon die in een onderstebovengekeerde bijenkorf verstrikt is geraakt, hij is zogeheten 'in het zoete gevallen', een woordspeling op de naam die zelf weer een woordspeling is op de uitdrukking 'het is daar een zoete inval', betekenend dat men daar erg gastvrij is, je er eenvoudig binnenloopt.

De naam en het logo met de bijenkorf werden later hergebruikt voor het houten verkooppunt dat nu 't Speelkwartier heet en op diverse plaatsen in het park gestaan heeft. De naam is in 1994 overgegaan op de stenen snoepwinkel aan de Dubbele Laan die ook nu nog zo heet, en het houten huisje werd daarop 't Korfje genoemd, ook verwijzend naar de afbeelding bovenop. 't Korfje heeft het logo nog tot 2024 behouden. In dat jaar werd 't Korfje hernoemd naar 't Speelkwartier en het logo herenigd met de naam in de snoepwinkel.