Wereld van Sindbad
Albumhoes
muziek van de Efteling
Uitgebracht 26 januari 2022
Genre themagebied-soundtrack
Duur 26:26
Muziekalbums

Wereld van Sindbad is een album met de muziek van het gebied Wereld van Sindbad en de attracties daarin, dat de Efteling tegelijk met de opening van de 'eerste fase' van dit themadeel uitbracht op 26 januari 2022.

Op het album is de door René Merkelbach gecomponeerde en geproduceerde muziek voor de Wereld van Sindbad opgenomen, maar ook een groot deel van de daaronder 'geretrofitte' muziek van Vogel Rok van Ruud Bos, die eerder verscheen op de Vogel Rok cd-single van 1998.

De track "Op Zoek naar Weelde en Geluk" met een compilatie van de wachtrijmuziek van Vogel Rok, heette op de Vogel Rok cd-single "Vogel Rok (Entree)", maar is iets ingekort: de variatie op de ritmuziek, met meer drums, aan het einde van de track is weggelaten. Dit stuk van de wachtrijsuite was ook al in de attractie niet meer te horen. Daardoor duurt deze track ook slechts 10:45 in plaats van 11:50. De track "!" met de Rok-schreeuw van de cd-single is in het geheel niet opgenomen op het nieuwe album, maar het geluidseffect klinkt wel rond Sirocco. Verder is de muziek vrijwel 1:1 overgenomen in dezelfde mix, maar wel met kleine aanpassingen in volume. Van de ritmuziek zijn de stereo-kanalen omgewisseld.

Het album is niet op fysieke media uitgebracht, maar alleen via streamingdiensten te beluisteren. Het werd daarop gepubliceerd door Willem van Schijndel Music & Entertainment BV. De eerste dagen stond de Spotify-versie verkeerd gelabeld als "Wereld van Sinbad" (zonder d), een fout waarvoor adviseur Richard van Leeuwen het park juist probeerde te behoeden.

Tracklist

Wereld van Sindbad
Nr. TitelSchrijver(s) Duur
1. "Roep om Avontuur" (Wereld van Sindbad, Efteling)René Merkelbach 0:13
2. "Hijs de Zeilen" (Wereld van Sindbad, Efteling)René Merkelbach 4:22
3. "Storm op Zee" (Sirocco, Wereld van Sindbad, Efteling)René Merkelbach 2:27
4. "Varen op de Sterren" (Wereld van Sindbad, Efteling)René Merkelbach 3:17
5. "Op Zoek naar Weelde en Geluk" (Vogel Rok, Wereld van Sindbad, Efteling)Ruud Bos 10:45
6. "De Vlucht door het Duister" (Vogel Rok, Wereld van Sindbad, Efteling)Ruud Bos 1:34
7. "Veilige Haven" (Wereld van Sindbad, Efteling)René Merkelbach 3:43
26:26