Boodschap 73x73.png

Dit lemma gaat over de tv-serie met poppen uit 2017. Zie voor andere Sprookjesboom-gerelateerde shows: Sprookjesboom.

Titelscherm Sprookjesboom Show

Sprookjesboom Show is een tv-serie met de figuren van de Sprookjesboom, uitgebeeld met poppen waarvan de bespeler, anders dan bij eerdere uitingen, niet te zien is. Deze poppen doen qua uiterlijk en gedrag sterk denken aan de Muppets van Jim Henson. In dit opzicht benadert het de oorspronkelijke inspiratiebron voor de Sprookjesboom-poppen, Avenue Q.

Trailer Sprookjesboom Show

Het programma bestaat uit 18 korte afleveringen van zo'n 5 minuten en is vanaf 22 april 2017 in de ochtend te zien in het Telekids-blok op RTL8. Het kader is een theatertje waarin de reeds bekende Sprookjesboom-personages uit de 3d-animatieserie korte toneelstukjes of sketches opvoeren (de 'show' uit de titel is dus een show binnen de show). Daarbij gaat er natuurlijk wel eens iets mis, waarbij de nadruk in deze serie wordt gelegd op humor. Er wordt regelmatig gedanst en gezongen en veel tegen de camera gepraat.

De serie wordt geproduceerd door BlazHoffski, het productiebedrijf van Dan Blazer en Eric van 't Hoff (bekend als 'Roberto Jacketti'). De cast bestaat uit de poppenspelers Jogchem Jalink (bekend als 'Salamander Klöpping'), Marlyn Coetsier, Bert Plagman (bekend als 'Tommie'), Tim Velraeds en Mieke van der Hulst. De regie is in handen van Martijn Hullegie.[1] De muppets werden, net als de eerdere handpoppen, wederom vervaardigd door poppenmaker Eric Slabbers.

Van alle Sprookjesboom-personages waarvan eerder al een handpop bestond, zijn nu ook poppen gemaakt voor deze serie. Dat betekent dat Reus en de Sprookjesboom zelf niet optreden. Ook Kabouter Ko komt zelf niet voor, maar wel een groepje kabouters met verschillende kleuren puntmutsen. Die puntmutsen zijn ook gelijk alles wat er van ze te zien is.

Kort voor het lanceren van de tv-serie was ook de parkshow in het Openluchttheater omgedoopt van 'Sprookjesboom: Er was eens' naar 'Sprookjesboom Show'. Hier wordt ondanks de gelijke naam nog steeds met de aloude handpoppen gewerkt, maar wel werd ook daar het format gevolgd van Sprookjesbosbewoners die een voorstelling organiseren.

  1. Website BlazHoffski Productions BV