Podium in gebruik

Het Podium Siervijver is een podium gelegen aan het meest noordelijke deel van de Siervijver, de Sprinklervijver. Tot en met 2004 was dit het hoofdpodium voor de Zomeravonden. Sindsdien is het niet meer in gebruik maar nog wel steeds aanwezig. De bedoeling van het podium is dat het bekeken wordt vanaf het wandelpad aan de overzijde van de vijver, nabij de Avonturen Doolhof (nu Archipel). Het kan betreden worden via een smal pad tussen de bomen dat uitkomt op het wandelpad bij de Kleuterhof.

Enorme drukte bij het podium in 2003

De basis van het podium is een betonnen kelder met toegang aan de achterzijde en via stalen luiken bovenin, die in 1992 werd gebouwd door aannemer Pepping als pompput voor de sprinklerinstallatie van Droomvlucht en het Efteling Hotel

Het podium van de achterzijde bezien

Tijdens de eerste zomeravondopenstellingen van het park in de jaren 80, het Zomeravondfestijn en de Brabantse Avonden was er al een podium in de Siervijver in gebruik. Dit lag echter niet aan de oever maar middenin de noordelijke hoek van de Siervijver, ongeveer waar nu de fontein is te vinden. Dit podium was vanaf het terras van het Café-Restaurant te bekijken.