1 L.E.M

Het Logistiek Evenementen Magazijn, meestal afgekort als LEM, is de plaats waar objecten, goederen en voorraden ontvangen en bewaard worden die gebruikt worden bij evenementen. Het magazijn bevindt zich op het terrein tussen het Efteling Theater en de fietsenstalling.

Het terrein, ook wel bekend als het 'toekomstige Uitrijk', is vanuit het park toegankelijk via een brede dubbele deur rechts naast de ingang van restaurant Applaus en heeft ook een straatingang aan de Kinkenpolder. In het zich grotendeels in de openlucht bevindende magazijn vinden we zaken die ingezet worden bij diverse evenementen in het park, zoals bijvoorbeeld de Winter Efteling. Er is een overkapping gebouwd als stalling voor het Dotto-treintje.

Het terrein in 1995

Ook spullen die voor langere tijd ergens gestald moeten worden vinden hier soms hun plek, waarvan het oude torentje van de Indische Waterlelies een bekend voorbeeld is. Vóór de komst van de entree in deze hoek van het park werd het terrein gebruikt voor het verzamelen van grof afval als kapotte animatronics, versleten hekwerken en speeltoestellen.