Corstiaan van Lent wint titel
Reclame voor het Lekkerste Broodje op de Wegwijspas

Het Lekkerste Broodje van Nederland is een titel die de Efteling in 2011 in de wacht wist te slepen met een creatie van makreel en mayonaise.

Het Lekkerste Broodje bij restaurant Welkom

Sinds 1985 worden er in Nederland onder de noemer De Lekkerste Wedstrijden elk jaar verschillende vakprijzen uitgedeeld binnen de horeca- en cateringbranche. Op 13 januari 2011 won de Efteling op de Horecava-beurs de titel voor het Lekkerste Broodje van Nederland.

Corstiaan van Lent uit Breda, als kok werkzaam in het Efteling Hotel kreeg de prijs voor zijn Fishy Dutchman, een sandwich met daarop een makreelkroketje (salpicon van onder meer makreel, visbouillon en room), geserveerd met citroenmayonaise en garnering.

Corstiaan ontving de titel uit handen van televisiekok Joop Braakhekke. "Ik ben echt superblij. Twee jaar geleden heb ik ook meegedaan, maar viel toen buiten de prijzen. Dit is gewoon echt geweldig. Ik hoop dat mijn broodje snel te koop is bij De Efteling, maar dat beslis ik natuurlijk niet zelf", aldus de winnaar.[1]

Directievoorzitter Bart de Boer "Wij zijn natuurlijk heel erg trots op Corstiaan en op deze prijs. Het is een tastbaar bewijs van onze inspanningen de horeca in de Wereld van de Efteling nog verder te verbeteren. Wij brengen steeds meer variëteit in ons assortiment aan, o.a. door verse en gezonde producten toe te voegen. Wij gaan dit broodje dan ook zeker in het hotel, maar ook in het park verkopen." [2]

Het broodje werd in de lente van 2011 op de menukaart van restaurant Welkom gezet, eerder was het broodje al te koop in het Eethuys van Bosrijk en in de Gelagkamer van het Efteling Hotel.


  1. Nieuwsbericht Misset Horeca, 13 januari 2011
  2. Persbericht Efteling, 14 januari 2011