Het Kabinet

Het Kabinet der Strijdlustigen is een gethematiseerde vendingautomaat in de wachtrij van Joris en de Draak. Hij werd net als de rest van de attractie ontworpen door Karel Willemen.

Omschrijving

Het kabinet is een houten kar met daarop een grote kast vol met al dan niet gevulde flessen in verschillende kleuren en vormen. Twee luiken links en rechts van de kar bevatten lachspiegels. Boven de linker spiegel lezen we 'Voor de behandeling / zwak en mager', deze spiegel toont een mager spiegelbeeld van jezelf. Boven de rechtse hangt 'Na de behandeling / stoer en strijdlustig', deze spiegel toont je wat dikker en groter (bedoeld wordt: sterker en gespierder).

Links in de kast vinden we een drankautomaat van Coca-Cola met verschillende frisdranken. Het logo is in het wit te zien op de groene planken waarachter de automaat verscholen zit. Rechts stond een ijsjesautomaat met wit logo van Ola. Deze automaat is later verwijderd. Bovenaan is de kar gedecoreerd met twee fraaie houtsnijwerken van de kop, vleugels en staart van Draak Edna.