Jungle
Poort naar de armenwijk
Poort naar de armenwijk
Figuren 3
Muziek 'Jungle'
Vorige Kantelkamer (voor laatste)
Volgende Armenwijk (na eerste)
Fata Morgana
De eerste kalief

De Jungle is zowel de eerste scène (sectie 1) als de laatste scène (sectie 14) in Fata Morgana.

Eerste Jungle

Nadat men vanaf de opstaphal onder een neutraal beige gordijn is doorgevaren vaart het bootje de Jungle in. Omgeven door verschillende planten en palmbomen vaart men een bocht. Aan de linkerzijde is in de verre verte een Oosters paleis te zien, dat als ware het een luchtspiegeling weer verdwijnt. Na enkele meters hangen slangen bovenin de bomen, sissend en krioelend over de takken. In een rotswand verschijnt een Kalief zwaaiend met zijn staf. Met een mysterieus geluid, flitsen uit zijn staf en flitsen rond de poort, opent hij de grote deuren richting de Armenwijk.

Deze scène telt één bewegende menselijke animatronic:

  • de eerste kalief

en twee dierlijke animatronics:

  • twee slangen

Aanpassingen

In de zomer van 2013 werd een actiefoto toegevoegd, vlak voor je door de grote deuren heenvaart. Deze werd in oktober 2018 weer weggehaald wegens verplaatsing naar de Harem.

Oorspronkelijk was de projectie van het paleis in de verte een klein statisch model, dat dus ook niet verdween tijdens de doorvaart. In oktober 2014 werd dit vervangen door de huidige projectie. Toen werd ook het openen van de poort door de Kalief opgewaardeerd. Het oorspronkelijke geluidseffect, een laag knallend geluid, werd vervangen door een veel subtieler effect. Ook werden de lichteffecten omgezet van een stroboscoop naar losse flikkerflitsjes.


Oud geluidseffect van het openen der deuren
In oktober 2018 werd alle beplanting van beide jungles vervangen en de verlichting vernieuwd en opnieuw afgesteld.

Laatste Jungle

De laatste jungle is de kleinste scène binnen Fata Morgana en bestaat enkel uit een met kunstplanten en palmbomen omgeven vaargeul. Ook de deuren aan het einde van de sectie zijn als zodanig gethematiseerd en wanneer ze openen kom je vrij plotseling weer aan in de opstaphal van de attractie.

In beide jungles speelt hetzelfde, gelijknamige muziekstuk van Ruud Bos.