Jeroen Zwartjes bij Raveleijn

Jeroen Zwartjes is 'concept-specialist' Live Entertainment bij de Efteling. In augustus 2003 kwam Zwartjes in dienst als hoofd entertainment en tot 1 juni 2018 was hij manager Live Entertainment & Theaterproducties.

Zwartjes kwam in 1996 voor het eerst in aanraking met de Efteling toen hij samen met Dennis Bots zijn afstudeerfilm van de Nederlandse Film en Televisie Academie maakte. De film, Hugo, ging over het achtergrondverhaal van de Bokkenrijders, en daarmee ook over het achtergrondverhaal van Villa Volta. De film werd in samenwerking met de Efteling gemaakt. Zwartjes en Bots lieten zich leiden door het verhaal en de ontwerpen van de attractie.

Na zijn afstuderen ging hij aan de slag als entertainment-manager bij het Dolfinarium in Harderwijk. Per 2001 werd hij uitvoerend producent bij Esther Bronkhorst events om in augustus 2003 in dienst te komen bij de Efteling als hoofd entertainment.

Toen de afdeling Entertainment werd gesplitst in een afdeling Live-entertainment en een afdeling Theaterproducties werd hij benoemd als manager Live Entertainment & Theaterproducties. Onder leiding van Zwartjes werd het Efteling Theater een plek voor (familie-)musicalproducties. In juni 2018 werd er een nieuwe managementstructuur ingevoerd waarna Zwartjes verder ging als concept-specialist Live Entertainment, een functie direct onder creatief directeur Olaf Vugts.