Het Grote Pardoes Spring en SpaarSpel

Het Grote Pardoes Spring en SpaarSpel is een combinatie van twee spellen in een doos, gebaseerd op het Pardoes-legendarium. De spellen zijn geschikt voor 2 - 8 spelers. Het spel was in 2001 te koop bij Albert Heijn, waar ook de bijbehorende figuurtjes gespaard konden worden. Later dat jaar was het ook in de winkels in de Efteling te koop voor ƒ 29,95.

Inhoud van de doos

Inhoud van de doos
  • 1 tweezijdig speelbord
  • 2 dobbelstenen
  • 8 puzzels
  • 8 speelfiguren van karton
  • 48 kaartjes (24 paren)
  • spelregels

De spellen

Memospel

Dit spel gaat precies als een traditioneel memory-spel: draai om beurten de kaarten om, onthoud wat je ziet, vind bij elkaar horende kaartjes en verzamel zo veel mogelijk setjes.

Paardensprongspel

Het doel van het spel is om zo snel mogelijk je puzzel compleet te maken en drie kaartjes te sparen. Dat doe je door met paardensprongen over het bord te springen en vragen over Pardoes en de Efteling te beantwoorden. Door te gooien met dobbelstenen bepaal je hoeveel sprongen je mag maken.

De tachtig vragen stonden afgedrukt bij de spelregels, maar op de Eftelingwebsite kon je extra vragen downloaden.

Sparen

De poppetjes

Het spel was te koop bij Albert Heijn en later ook in de Efteling zelf. Wie het spel kocht vond acht kartonnen pionnen bij het spel. Door middel van een spaaractie bij Albert Heijn in 2001 kon je deze vervangen door acht driedimensionale Pardoespoppetjes:

De poppetjes werden later, in een iets andere verpakking, ook los verkocht in de Efteling.

Verwijzingen