Logo van Fujifilm
Fototip-bordje van Fujifilm (1991-1997)

Fuji Photo Film Co is een Japanse fabrikant van filmmateriaal, camera's en gegevensdragers en werd in 1991 de eerste Partner in Kwaliteit van de Efteling. Fujifilm opende in 1982 de eerste productiefaciliteit buiten Japan, in Tilburg. Daar ging de productie van fotopapier van start, later uitgebreid met fotorolletjes en offsetplaten en wegwerpcamera's.

Parkeerplaatsbordje met Fujifilm-logo (1993)

Op 12 november 1991 tekenden de Efteling en Fuji een sponsorcontract voor een intensieve samenwerking. Fuji zou voor de verkoop van foto- en videoartikelen in het attractiepark zorgen en consumentgerichte promoties voeren. De Efteling zou Fuji-borden op de parkeerplaats en Fuji-fototips-bordjes plaatsen en het bedrijf sponsorde ook de Fotospiegel. Met ingang van 1992 kwam een eigen merk Efteling-Quicksnap eenmalige fotocamera op de markt,[1] en werden enkele Eftelingbussen gesponsord. Er was dat jaar ook een uiteen van Fuji-camera's in het park, bij In den Ouden Marskramer.

Het bedrijf was ook de sponsor van de parkshow van dat jaar: de Efteling Zomerijsshow, en die van 1994: Showtime met Pardoes.

Het contract had een looptijd van drie jaar met een optie van nog twee jaar. Uiteindelijk liep het contract in 1996 af.

  1. Stadsnieuws Tilburg: 'Fuji en Efteling tekenen sponsorcontract', 17 november 1991