Trailer van 'Escape Efteling'

Escape Efteling is een serie op het YouTube-kanaal Efteling Junior uit 2018. In vijf afleveringen zijn even zoveel bekende Nederlandse vloggers te zien, die hun familie moeten zien te bevrijden uit een Efteling-attractie. De afleveringen werden steeds op zaterdagavond om 19.00 uur gestreamd, waarna deze terug te kijken zijn op het YouTube-kanaal.[1] De serie wordt geproduceerd in samenwerking met RTL MCN en Cinemates.[2]

De eerste aflevering van het spelprogramma werd uitgezonden op 24 november 2018. Daarin moest Giovanni Latooy zijn familieleden bevrijden uit Symbolica. De andere deelnemende vloggers zijn Nina Schotpoort, Jeroen van Holland, Senna Bellod en Quin van der Zeeuw. Iedere kandidaat moet raadsels oplossen en opdrachten volbrengen om de vaders, moeders, broertjes en zusjes uit een Efteling-attractie te bevrijden. De attracties die verder voorbij komen zijn Joris en de Draak, Baron 1898, De Vliegende Hollander en de Piraña. De deelnemer die de snelste tijd neerzet wint de serie.

Het concept bleek populair en de Efteling organiseerde daarom een win-actie waarbij fans een eigen escape-ervaring voor 4 personen in Baron 1898 konden winnen.

  1. Efteling Blog: Trailer nieuwe YouTube-serie ‘Escape Efteling’ (19 november 2018)
  2. Looopings: Efteling bouwt Symbolica om tot escape room (25 november 2018)